BIAL Kolekcija

Novo u ponudi
CRNI VENTILI

Varijante ventila sa uronskom cevi za ugaono povezivanje - Bial code: 2800500106

Bial code: 2800500106 Chrome Ugaoni sa Uronskom cevi

Bial code: 2800500105

Chome

Bial code: 2800500106 Beli Ugaoni sa Uronskom cevi

Bial code: 2800500101

Beli

Bial code: 2800500106 Crni Ugaoni sa Uronskom cevi

Bial code: 2800500106

Crni

Sušač peškira, koji ima samo dva priključka ispod radijatora, sa leve i desne strane, obično se vezuje na instalacione cevi preko jednog uronskog ventila da bi jedan priključak ostao slobodan za električni grejač. U ovom slučaju, koristi se donja veza. Kod ovog tipa ventila, dolazna voda teče naviše kroz uronsku cev, a povratna oko cevi nazad u telo ventila, i ravnomerno se raspodeljuje u radijatoru/sušaču.

Ventili za radijatore su vrlo važan deo radijatorske opreme. Kontrolišu protok vode kroz cevi i uz pomoć termo –glave obezbeđuju da se vaš radijator efikasno zagreva. Odabir pravog ventila omogućava radijatoru da radi ispravno.

U zavisnosti od tipa radijatora razlikujemo :

  • Standardne radijatore, koji se uglavnom koriste kod nas, obično imaju priključke levo I desno I na njih se priključuju ravni I ugaoni ventili;
  • Modernije dizajnirani  radijatori imaju srednji priključak, koji se nalazi u sredini, na dnu radijatora I imaju mogučnost ravnog I ugaonog povezivanja sa cevima. Jako su popularni širom Evrope već duže vreme. Ova vrsta radijatora omogućava da se maksimalno I vrlo prefinjeno iskoristi prostor. Prednost ovog priključka je mogućnost priključenja električnog elementa na levoj ili desnoj strani radijatora, čime se postiže mogućnost kombinovanog grejanja, odnosno, grejanja na struju I na centralno grejanje. To znači da kada se završi sezona centralnog grejanja, zatvorite ventil, uključite električni grejač I na struju osušite peškir ili zagrejete prostoriju.

Dizajn  Bial ventila pojačava vizuelni utisak. Mogućnost nadogradnje termostatskom glavom povećava energetsku efikasnost radijatora. 

Bial ventili sa srednjim priključkom su  3/4" , namenjeni su za radijatore sa srednjim priključkom, odgovaraju modelima: ALTA MIDD, A100, A200, A300, OVAL. Ventili su u ponudi bez termostatske glave, samo jednostavna regulacija otvoreno/zatvoreno. Prednost ovog ventila je I u tome što, ukoliko želite, možete vrlo jednostavno I da postavite termostatsku glavu. Priključni razmak je 50mm. Može se koristiti za dvocevni i jednocevni sistem. Raspoložive boje: bela, chrom, crna. Opcije: ugaona veza - cevi iz zida I ravna veza-cevi iz poda.

Termostatski dizajnirani ventil i prigušnica su 1/2" u setu bez termostatske glave odgovara modelima ALTA i SORA. Regulacija ventila otvoreno/zatvoreno. Raspoložive boje: bela, chrom, crna. Opcija: ugaoni - cevi iz zida I ravni- cevi iz poda.

Načini povezivanja